Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Λεμοντσέλο ,απλά τέλειο!!


   500 γρ. νερό

10 βιολογικά λεμόνια κατά προτίμηση

1 λίτρο αλκοόλ

500 γρ. ζάχαρη    

Εκτέλεση            

Πλένουμε καλά τα λεμόνια και αφαιρούμε με κοφτερό μαχαίρι μόνο την εξωτερική κίτρινη φλούδα και την βάζουμε σε αποστειρωμένο γυάλινο βάζο.

 Περιχύνουμε με το αλκοόλ και σφραγίζουμε.

Αφήνουμε να μείνει από 3 έως 10 ημέρες. Όσο περισσότερο μείνει, τόσο πιο ωραίο γίνεται.

Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Από την ώρα που θα βράσει, συνεχίζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 3-5’. Αφήνουμε να κρυώσει.

Σε τουλπάνι σουρώνουμε το αλκοόλ που πλέον είναι κατακίτρινο και αφαιρούμε τις φλούδες. Προσθέτουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε.

Μοιράζουμε σε 2 αποστειρωμένα μπουκάλια. Το αφήνουμε να ωριμάσει για 10 ημέρες και το σερβίρουμε πάντα παγωμένο.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ