Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015

Τζιζ κέικ με άσπρη κρέμα. Υπέροχο γλυκό !!


Υλικά
Για τη βάση
200 γρ. μπισκότα Digestive
100 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
Για την κρέμα
5 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
280 γρ. γιαούρτι σακούλας (σε θερμοκρασία δωματίου)
350 γρ. σοκολάτα λευκή
400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη (σαν γιαούρτι)
Για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
μπισκότα χοντροκοκομμένα
ζάχαρη άχνη
{εδώ φρέσκα φρούτα εποχής}
 Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Τρίβουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα.
Ρίχνουμε τα τριμμένα μπισκότα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο.
Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια ή με μία μαρίζ τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να γίνει ένα μείγμα σαν βρεγμένο χώμα.
Στρώνουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι ή μία φόρμα διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 4 εκ. και πιέζουμε πολύ καλά σε όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε στο φούρνο για 10 - 12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Κρέμα
Μαλακώνουμε τη ζελατίνα σε λίγο κρύο νερό. Έπειτα την στύβουμε ελαφρώς με τα χέρια και τη βάζουμε να λιώσει σε ένα φλιτζανάκι ζεστό νερό, ανακατεύοντας καλά.Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Την αποσύρουμε και την ανακατεύουμε καλά ώστε να χλιαρύνει. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.Προσθέτουμε έπειτα τη διαλυμένη ζελατίνη και ανακατεύουμε ξανά.Τέλος προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος.Ανακατεύουμε απαλά, κατά προτίμηση με μαρίζ, για να ενσωματωθεί η κρέμα χωρίς να χάσει τον όγκο της.Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τη βάση του μπισκότου και το στρώνουμε με μία σπάτουλα. Aφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον και ξεφορμάρουμε με ένα μαχαίρι.
Συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου που την φτιάχνω και είναι φυσικά τέλεια!!