Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Τραχανόπιτα τις μαμάς !!

 Yλικά
1 πακέτο φύλα κρούστας για πίτες
350 γραμ φέτα
3 αυγά
αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο
λίγο βούτυρο
1  1/2 ποτήρι του νερού νερού τραχανά γλυκό σταρένιο

Εκτέλεση
Βράζουμε το τραχανά βάζοντας σε μία κατσαρόλα νερό 4 ποτήρια του νερού [αν χρειαστεί παραπάνω κατά το μαγείρεμα προσθέτουμε μόνο ζεστό νερό ]
Τον κατεβάζουμε από την φωτιά μόλις ετοιμαστεί προσέχοντας να μην είναι νερουλός.
Προσθέτουμε μόλις κρυώσει αλάτι,πιπέρι,την φέτα τριμμένη με τα χέρια μας σε κομμάτια ,τα αυγά ολόκληρα και ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε ένα ταψί μεσαίο μέγεθος και στρώνουμε 4 φύλα βάζοντας λάδι σε όλη την επιφάνεια στο καθένα χωριστά όπως κάνουμε και στα κάτω φύλα.
Ρίχνουμε το μείγμα του τραχανά και σκεπάζουμε με άλλα 4 φύλα λαδώνοντας το καθένα ένα ένα.
Την  κλείνουμε γύρω γύρω στρίβοντας το περίσσευμα με υγρά χέρια με νερό για να κολλήσει και να γίνει τραγανή.
Ραντίζουμε με το χέρι όλη την επιφάνεια με νερό ,έτσι γίνετε τραγανό το φύλο και λαδώνουμε όλη την επιφάνεια,
Χαράσσομαι σε κομμάτια και για περισσότερη νοστιμιά βάζουμε λίγο βούτυρο [κομματάκια ] εδώ κι εκεί και καθώς ψήνετε και λιώνει νοστιμίζει τη πίτα μας
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο,περίπου 40 λεπτά θα την δούμε να ροδίζει .
Σημείωση
Αν θέλετε να την φτιάξετε με ωραίο εύκολο τραγανό παραδοσιακό σπιτικό φύλο γράψτε  τον παρακάτω σύνδεσμο σύνδεσμο η πατήστε στο blog http://mageirikikaisintages.blogspot.gr/2011/02/blog-post_2464.html