Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Κρέπες με γλάσο σοκολάτας και παγωτό.




Υλικά για κρέπες

2 αυγά
1 φλυτζάνι γάλα
1/2 κουτ.γλυκού αλάτι
1 κούπα τσαγιού αλεύρι
2 κουταλιές σούπας βούτυρο καλό
λίγο ψιλοτριμμένο φουντούκι προαιρετικά

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά πολύ καλά  ,προσθέτουμε και το γάλα ,το αλάτι το βούτυρο,και σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας  να γίνει χυλός .Τον σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Βάζουμε το αντικολλητικό τηγάνι στην φωτιά προσθέτουμε ανά 2 κρέπες 2-3 σταγόνες λάδι,και με ένα φλυτζανάκι του καφέ παίρνουμε από το μείγμα,το ρίχνουμε στο τηγάνι το κουνάμε πέρα δώθε να σχηματιστεί στρογγυλή κρέπα και μόλις ψηθεί από κάτω την γυρνάμε και από πάνω πλευρά να ψηθεί.
Τις βγάζουμε τοποθετώντας την μία πάνω από την άλλη μέχρι να τις χρησιμοποιήσουμε.
Γεμίζουμε με ότι θέλουμε.

Υλικά για γλάσο:200 γραμμάρια κουβερτούρα
1 κούπα κρέμα γάλακτος


Εκτέλεση για γλάσο:Ετοιμάστε το γλάσο σε μπέν μαρί  ενώνοντας την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος
Αλείφουμε τις κρέπες με το γλάσο και λίγο τριμμένο φουντούκι τις κλείνουμε καλά  σαν βεντάλια η σαν χωνί κι από πάνω βάζουμε μία μπαλίτσα παγωτό.
Αν θέλουμε κάνουμε το αντίθετο,μέσα παγωτό κι από πάνω ρίχνουμε το γλάσο σοκολάτας πασπαλίζοντας με λίγο ψιλοτριμμένο φουντούκι προαιρετικά.
ΣΗΜΕΊΩΣΗ\
Η συνταγή για τις κρέπες είναι και για γλυκές και αλμυρές η ίδια.