Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Κορμός σοκολάτας με πλούσια γέμιση !!




Για το μπισκουί
◾160 γραμμαρια ζαχαρη αχνη κοσκινισμενη
◾60 γραμ.ζαχαρη κρυσταλλικη
◾2 βανιλιες
◾180 γρ.ασπραδια αυγων, περιπου απο 6-8 αυγα αναλογα το μεγεθος, ζυγιστε τα να ειναι ακριβως 180 γραμμ.
◾160 γραμ. σκονη φουντουκιου. τριβετε στο μουλτι φουντουκια μεχρι να γινουν σκονη και ζυγιζετε την ποσοτητα που θελομε



Κρέμα
◾200 γρ, κουβερτουρα με 55% κακαο
◾300 γραμ, νουτελα
◾500 γραμ. Κρεμα γαλακτος, χτυπημενη σε παχυρευστη μορφη οχι σε σαντιγυ.να ειναι λιγο πυκνη αλλα οχι σαντιγυ

Επικάλυψη
◾500 γραμ. κρεμα γαλακτος χτυπημενη σε σαντιγυ με δυο βανιλιες




Οδηγίες

1. Για την κρέμα: Ετοιμαζομε πρωτα την κρεμα να παγωνη στο ψυγειο. Χτυπαμε πρωτα τα 500 γραμ κρεμας γαλακτος με μια δυο βανιλιες σε παχυρευστη μορφη, οχι σαντιγυ και την βαζομε στο ψυγειο.
2.Λιωνουμε σε μπαιν μαρι την κουβερτουρα. Όταν λιωση την κατεβαζομε, την ανακατευομε με μαριζ, κι οταν η θερμοκρασια φταση στους 50 βαθμους, αυτο το βλεπομε με θερμομετρο, αν δεν εχομε θερμομετρο βαζομε το δαχτυλο μας να ειναι ζεστη αλλα οχι να μας καψη, τοτε ενσωματωνομε μεσα την νουτελα και ανακατευομε με μαριζ να ενσωματωθει καλα. Ριχνομε μεσα και την κρεμα γαλακτος που ειχαμε στο ψυγειο και την ενσωματώνουμε απαλα με μαριζ να γινη ενιαιο σοκολατενιο μιγμα. Βαζομε στο ψυγειο μεχρι να την χρειαστουμε.
3.Για την Επικάλυψη: Χτυπηστε την κρεμα γαλακτος με τις βανιλιες μεχρι να εχετε σαντιγυ. Βαλτε στο ψυγειο κι αφηστε την πολλες ωρες να σφιξη. Μετα μπορειτε να την ξαναχτυπησετε λιγα δευτερολεπτα να ξανααφρατεψη. Βαλτε την σε σακουλα με κορνε και γαρνιρετε το γλυκο σας .
4.Για το Μπισκουί; Αναψτε τον φουρνο στους 180 βαθμους. Ντυστε με αντικολλητικο χαρτι ενα μακροστενο ταψι τυπου πυρεξ. Καντε τα φουντουκια σκονη και παρτε 160 γραμμ.
5.Ξεκινηστε να χτυπατε σε μετρια ταχυτητα τα ασπραδια με την κρυσταλικη ζαχαρη και την βανιλια, θα σας παρη περιπου 15 λεπτα να εχετε μια αφρατη σφιχτη μαρεγκα. Ριξτε μεσα και την αχνη, χτυπωντας παντα, αφου την παρη και γινη μια γυαλιστερη μαρεγκα σταματηστε το χτυπημα και ριξτε μεσα την σκονη φουντουκιου, ανακατεψτε καλα με μαριζ ( σπάτουλα) και βαλτε το μιγμα στο ταψακι που ετοιμασατε. Ψηστε για 30΄. Αφου ψηθη βγαλτε το απο τον φουρνο και μαζι με το αντικολλητικο χαρτι βαλτε το σε μια σχαρα να κρυωση.
6.Συναρμολόγηση του γλυκού: Ντυστε με μεμβρανη μια μακροστενη φορμα κεικ μεγαλη. Η μεμβρανη να προεξεχη απο γυρω γυρω. Βαλτε λιγη κρεμα σοκολατενια στον πατο ισα να καλυψη καπως τον πυθμενα, λιγη.
7.Κοψτε το μπισκουι σε τρια μερη και κανονιστε να ειναι στενοτερα απο την φορμα. Θελομε να ειναι μεσα και να ειναι ολο το γλυκο καλυμενο με κρεμα. Βαλτε λιγη κρεμα, βαλτε αλλο ενα κομματι, βαλτε την μιση κρεμα, βαλτε και το τελευταιο κομματι, στρωστε ομορφα απο πανω και την υπολοιπη κρεμα. Σκεπαστε με την μεμβρανη που προεξεχει και βαλτε καταψυξη να στερεοποιηθη.
8.Οταν μπορειτε να την βγαλετε απο την φορμα, αναποδογυριστε στην πιατελα που θα σερβιρετε, τραβηξτε με προσοχη την μεμβρανη και διακοσμειστε με την αγλυκη σαντιγυ που ειχατε στο ψυγειο.