Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015

Χαλβάς σιμιγδαλένιος βουτύρου γεμισμένος με παγωτό!!

 Υλικά
Σιρόπι
1και 1/2 κούπα τσαγιού ζάχαρη
2και 1/2 ποτήρια νερού νερό
1 ξύλο κανέλας
μερικά γαρύφαλλα
φλούδα από 1 λεμόνι
λίγες σταγόνες λεμονιού
Εκτέλεση
Τα βάζουμε όλα μαζί σε κατσαρόλα και τα βράζουμε για 5 λεπτά.
Τα κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι .
Ανακατεύουμε να λιώσει και το αφήνουμε στην άκρη.

Υλικά για τον χαλβά
1/2 κούπα τσαγιού βούτυρο
1 κούπα γεμάτη καλά σιμιγδάλι χοντρό
1/2 κούπα αμύγδαλα φιλέ



Εκτέλεση
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει.
Ρίχνουμε μέσα το σιμιγδάλι και το αμύγδαλο φιλέ και τα ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να καβουρντιστούν ,όχι όμως να αρπάξουν να πάρουν ρόδινο χρώμα.
Ρίχνουμε με προσοχή το σιρόπι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει  και να τραβήξει όλο το σιρόπι .
Το ανακατεύουμε μέχρι να το δούμε να ξεκολλάει από τα τοιχώματα τις κατσαρόλας,τότε το κατεβάζουμε και το αδειάζουμε σε άλλο σκεύος.
Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία να γίνει χλιαρός.
Βγάζουμε από την κατάψυξη περίπου μισό κιλό παγωτό και το αφήνουμε να  ξεπαγώσει λίγο να γίνει μαλακό .
Παίρνουμε ένα μπολ και το ντύνουμε με μεμβράνη .
Ρίχνουμε μέσα το τον μισό σχεδόν χαλβά  και με  ένα κουτάλι κάνουμε βαθούλωμα μεγάλο .
Ρίχνουμε μέσα το παγωτό και με την βοήθεια ενός πιάτου τον ισιώνουμε .
Βάζουμε από πάνω τον υπόλοιπο χαλβά και ξαναστρώνομαι ομοιόμορφα.
Με την βοήθεια ενός πιάτου μεγαλύτερο από το μπολ αναποδογυρίζουμε ,και το τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Το αφήνουμε να παγώσει πολύ καλά,και μετά απλά τραβάμε την μεμβράνη.
Σερβίρουμε και μπορούμε να γαρνίρομαι με βύσσινο ,η κεράσι γλυκό κουταλιού.Καλή επιτυχία!!  
Συνταγή από Roula"s sweet  corner