Σάββατο, 6 Ιουνίου 2015

Καρμπονάρα η τέλεια!!

Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια Νο 6
5 φέτες μπέικον
1 μικρή κρέμα γάλακτος
2 αυγά
1 φλυτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουτ, σούπας βούτυρο
αλάτι- πιπέρι
μαιντανό ψιλοκομμένο
Eκτέλεση
Bράζουμε αρκετό νερό σε κατσαρόλα και ρίχνουμε 1 κουταλάκι αλάτι.
Bράζουμε το σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και προσθέτουμε το μπέικον.
 Σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να ροδίσει καλά.
 Ρίχνουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό επιπλέον.
Χτυπάμε με πιρούνι την παρμεζάνα και τα αβγά σε μπολ καθώς και την κρέμα γάλακτος .
Mόλις σουρώσουμε τα μακαρόνια, τα μεταφέρουμε  στο τηγάνι με το μπέικον και τα ανακατεύουμε.
 Προσθέτουμε το μείγμα αβγών και τυριού και ανακατεύουμε καλά για λίγα λεπτά. Σερβίρουμε με αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι ΄και ψιλοκομμένο μαιντανό..