Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2015

Ραβανί Βέροιας φανταστικό !!!


Συνταγή φίλης που έχει πρατήριο ραβανί στη Νάουσα

για ταψί ν. 26
4 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι γιαούρτι (έβαλα αγελαδίτσα)
Ξύσμα ενός λεμονιού
1 βανίλια
2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
1 ποτήρι αλεύρι γ.ο.χ
3 κουταλάκια μπέικιν
2 κουταλιές ταχίνι για άλειμμα του ταψιού (το ταχίνι βοηθάει να κρατιέται το σιρόπι μέσα στο γλυκό και να μην τρέχει στο πιάτο μας)
αμύγδαλα φιλέ




 Σιρόπι
4 ποτήρια ζάχαρη,
 3,5 ποτήρια νερό,
 φλούδα λεμονιού,
1 κουταλιά σούπας βούτυρο (έβαλα lurpak)
Σιρόπι και γλυκό ζεστά
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 αντιστάσεις
. Χτυπάμε Τα  αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα.
 Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα τη βανίλια και το λάδι και τέλος το σιμιγδάλι και το αλεύρι το οποίο έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν.
Αλείφουμε το
ταψί μας με το ταχίνι, αδειάζουμε τη ζύμη μας, πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και ψήνουμε για 40 λεπτά.

 Φωτογραφία από την φίλη Νικη Μαν που το έφτιαξε κι εκείνη

Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι.
 Μόλις δέσει το σιρόπι μας αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε μια κουταλιά βούτυρο ανακατεύοντας καλά να λιώσει.Σιροπιάζομαι το γλυκό μας και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
Το καλύτερο είναι να το κόψουμε την επόμενη μέρα για να έχει τραβήξει καλά το σιρόπι...

Συνταγή από  SOFIA PAVLOU Οι Κουζινίστας