Σάββατο, 18 Ιουλίου 2015

Ραβανί αφρός σιροπιαστός!!!



ΥΛΙΚΑ...................
6 αυγα

1 κουπα ζαχαρη( ολα τα υλικα μετραμε με την ιδια κουπα)
1 κουπα σιμιγδαλι ψιλο
1 κουπα αλευρι για όλες τις χρήσεις
1 βανιλια
4 κ.σ γάλα
2 κ.γ μπεικιν
ξυσμα 1 λεμονιου

 
ΣΙΡΟΠΙ....................
3 κουπες ζαχαρη
3 κουπες νερο
1 κ.σ.φρέσκο βουτυρο
φλουδα κ χυμο 1 λεμονιου
1 βανιλια



 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ.......................
Χτυπαω τα αυγα με τη ζαχαρη να φουσκωσουν 5 λεπτα.Προσθετω το γαλα,ξυσμα,βανιλιες,και τελος ανακατευοντας με σπατουλα ρίχνω το αλευρι και το σιμιγδαλι και μπεικινΑδειαζω σε ταψακι 28εκ.και ψηνω στους 180 για 35-40' Σιροπιαζω αμεσως μολις το βγαλω απο το φουρνο και αφού το χαράξω σε κομμάτια, με ζεστο σιροπι
Για το σιροπι βραζω ζαχαρη,νερο,χυμο και φλουδα λεμονιου για 4 λεπτα,προσθετω το βουτυρο και τη βανίλια!Το σιρόπι το ρουφάει όλο 


Συνταγή από 
Martha Nei οι κουζινίστας