Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015

Λικέρ Βύσσινο !!

 
Υλικά:
2 κιλά βύσσινο
,2 κιλά ζάχαρη,
700 με 1 λίτρο βότκα [μπορεί και παραπάνω εξαρτάται από την σπιρτάδα της βότκας και το πόσο το θέλει ο καθένας].
Εκτέλεση:
Πλένουμε και καθαρίζουμε το βύσσινο.
Έχουμε μεγάλο βάζο και ρίχνουμε μια βύσσινο μια ζάχαρη το κάνουμε σε στρώσεις  ώσπου να τελειώσουν τα υλικά  και το βάζουμε στον ήλιο για 40 ημέρες μπορεί και παραπάνω
 Καλό του κάνει.
Όταν γίνει και δεν έχει λιώσει η ζάχαρη δεν πειράζει το ανακατεύουμε και λιώνει.σε μια λεκάνη το σουρώνουμε και ρίχνουμε την βότκα δοκιμάζοντας ανάλογος πως το θέλουμε.είναι έτοιμο.
Στην υγειά σας!!!
.Σημείωση
 Ο καρπός που μένει βγάζουμε το κουκούτσι και το κρατάμε για να τον χρησιμοποιήσουμε για γλυκά.Καλή επιτυχία.
Συνταγή από Tasia Michailidou