Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015

Κανταίφι εκμέκ της Βιβίας εύκολο,φανταστικό σε γεύση !!

 
 Υλικά
1/2 κιλό κανταΐφι
,1/4 βούτυρο για το κανταΐφι,
2 λίτρα γάλα,
15 κουτ.σούπας κορν φλάουερ,
10 κουτ.σούπας ζάχαρη.
 2 Κουτιά ερμόλ η γαρνί χτυπημένα σε σαντιγί για κάλυψη.
Για το σιρόπι.
6 ποτήρια ζάχαρη και 5 ποτήρια νερό.
Εκτέλεση
Ξαίνουμε το κανταΐφι και το στρώνουμε στο ταψί μας,περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε στους 150 βαθμούς μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.
Βράζουμε για 5' το σιρόπι και το ρίχνουμε χλιαρό στο κρύο κανταΐφι..
Φτιάχνουμε την κρέμα μας και μόλις κρυώσει τη βάζουμε επάνω στο κανταΐφι.
Χτυπάμε την σαντιγύ μας και βάζουμε επάνω στην κρέμα,πασπαλίζουμε με φιστίκι Αίγινης τριμμένο.Καλή επιτυχία!!
Από Αγγελική Μπετσίου