Τρίτη, 28 Ιουλίου 2015

Σαλάτα με μελιτζάνες και κόκκινες πιπεριές!

Συνταγή και φωτογραφία Χριστίνα Σιδέρη. Δημοσιευμένα στο site Love Cooking ως μέλος της συντακτικής ομάδας, του site.

  • 4 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε μπουκιές
  • 4 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φετούλες + 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε μέτριες ροδέλες
  • 6 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μπουκιές
  • 1 ½ φλιτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα + 5 κ.σ για τη σαλάτα
  • 2-3 κ.σ ξίδι μπαλσάμικο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πασπαλίζουμε με αλάτι τα κομμάτια μελιτζάνας και τα αφήνουμε σε ένα τρυπητό για 10 λεπτά. Εν τω μεταξύ με τα δύο κομμάτια από τη 1 σκελίδα σκόρδου, αλείφουμε τον πάτο του σκεύους που θα τηγανίσουμε. Προθερμαίνουμε το σκεύος και σοτάρουμε για λίγο τα κουκουνάρια. Αφαιρούμε από το σκεύος και προσθέτουμε ελαιόλαδο. Τηγανίζουμε τα κομμάτια πιπεριάς. Αφαιρούμε και στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Ακολούθως τηγανίζουμε τα κομμάτια μελιτζάνας. Αφαιρούμε και στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα κομμάτια μελιτζάνας και πιπεριάς, το σκόρδο σε φετούλες, το σέλινο, το κουκουνάρι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Πασπαλίζουμε με το αλάτι και το πιπέρι. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, το balsamico και ανακατεύουμε καλά.

Οι Κουζινίστας