Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2015

Πολίτικο Θεσσαλονίκης!!! Εύκολο & γρήγορο!!

Evi Karanastasi


Για τη βάση:
2και 1/2 φ.τσ.σιμιγδάλι χοντρό
 1και 1/2 φ. τσ.ζάχαρη
250ml γάλα
1/2  κ.σ.μπέικιν
 1 κ.γ.σόδα
 1/2 κ.γ μαστίχα κοπανισμένη

Εκτέλεση
Όλα αυτά τα παραπάνω υλικά τα ανακατεύουμε και τα στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι 25×33 και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά .
Το αφήνουμε να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε σιρόπι με..
 2 και 1/2 φ.τσ.ζάχαρη και 2 φ.τσ.νερό το βράζουμε για 8 λεπτά και όπως είναι καυτό περιχύνουμε τη βάση.
Ετοιμάζουμε 2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής μιλφέιγ Γιώτης σύμφωνα με τις οδηγίες και την απλώνουμε πάνω από τη σιροπιασμένη βάση που πρέπει να είναι εντελώς κρύα.
Πασπαλίζουμε με κανέλα και παγώνουμε το γλυκό καλά πριν το σερβίρουμε..Καλή επιτυχία !!!
Συνταγή από Evi Karanastasi --