Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015

Φιστικλί το ονομαστό !!!


 Υλικά
  • 250γρ. ψημένο φιστίκι Αιγίνης χωρίς αλάτι
  • 2 κ.σ βούτυρο
  • 1 + 1/4 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 1/2 φλ. νερό
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ χυμό λεμονιού
  • 1,5 κ.σ ροδόνερο
  • 1,5 κ.σ ανθόνερο
  • 2 φλ. ανάλατο ανθότυρο ή τυρί ρικότα
  •  
  • Εκτέλεση
  •  
  •  
Αλέθουμε τα φιστίκια πάρα πολύ, κυριολεκτικά τα κάνουμε σκόνη.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για να κάνουμε το σιρόπι.
 Θα μας πάρει περίπου 5 λεπτά μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη.
Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε μέχρι να σκουρύνει ελαφρά το σιμιγδάλι.
Προσθέτουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε μέχρι να πιει τα υγρά.
 Ρίχνουμε το φιστίκι, το ροδόνερο και το ανθόνερο.
 Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
 Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
 Λειώνουμε το τυρί με το πιρούνι.
Παίρνουμε φορμάκια τα ντύνουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο πάτο και στα πλάγια από το μείγμα φιστικιού.
Αν το μείγμα είναι πολύ σκληρό, βάζουμε ελάχιστο νερό για να γίνει εύπλαστο.
Πατάμε με ένα κουτάλι για να πάρει το σχήμα της φόρμας.
Βάζουμε στο κέντρο της φόρμας 1 κ.σ από το τυρί και σκεπάζουμε με το μείγμα φιστικιού.
Πατάμε με το χέρι για να ισιώσουμε την επιφάνεια.
Αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε μία πιατέλα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
 Στολίζουμε με μία ροζέτα τυριού και ένα φιστίκι.
 Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε μία ροζέτα σαντιγί και τριμμένο φιστίκι.

Συνταγή από Χριστίνα Σιδέρη οι κουζινίστας