Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015

Ρεβυθοκεφτέδες Αφράτοι & Τραγανοί !!



Yλικά
 1 και 1/2 ποτήρι νερού ρεβύθια
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά τριμμένα στον τρίφτη
3 κρεμμυδάκια φρέσκα  ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένο
8 κλωνιά άνηθο ψιλοκομμένο
8 κλωνιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας μπέκιν πάουντερ
1/2 ποτήρι νερού νερό 
1 αυγό
αλάτι πιπέρι
1 κουταλιά κοφτή σούπας ξερό δυόσμος ,η 4 κλωναράκια φρέσκο ψιλοκομμένο
ελάχιστο κύμινο προαιρετικά
αλεύρι όσο πάρει μέσα ..
λάδι για τηγάνι



Εκτέλεση
Βάζουμε από το βράδυ τα ρεβύθια σε μπόλ με νερό να τα σκεπάζει και τα αφήνουμε όλη την νύχτα .
Το πρωί τα στραγγίζουμε και τα πολτοποιούμαι στο μίξερ όχι αλοιφή αλλά να λιώσουν .
Τα αδειάζουμε σε μπόλ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά,εκτός από το αλεύρι και το λάδι.
Προσθέτουμε και το 1/2 ποτήρι νερό μέσα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι .
Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα τώρα λίγο λίγο αλεύρι και ανακατεύουμε συγχρόνως με κουτάλι μέχρι να δούμε  ότι στέκεται στο κουτάλι και δεν σκορπάει .
Βάζουμε λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί και σε μέτρια φωτιά παίρνουμε κουταλιές  και τηγανίζουμε .
Περιμένουμε να ψηθούν από την μία πλευρά και μετά γυρνάμε από την άλλη πλευρά.Γίνονται πραγματικά υπέροχοι !!!