Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2015

Ντολμαδάκια αγαπημένα!!!

ΥΛΙΚΑ....
1 1/2 κουπα τσαγιού ρύζι καρολίνα
1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι μαιντανό
1 ματσάκι άνηθο
χυμός από 3 λεμόνια
ελαιόλαδο περίπου 1/2 κούπα τσαγιού
αμπελόφυλλα ζεματισμένα
πιπέρι
αλάτι 
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρολα βαζουμε 1 με 2 φυλλα αμπελοφυλλα στον πατο
Ανακατευουμε τα μυρωδικα και βοτανα μας μαζι με το προσθέτουμε λάδι πιπέρι αλάτι  ρυζακι.

Ανακατεύουμε
Σε καθε ενα αμπελοφυλλο βαζουμε μια κουταλια του γλυκου στην μεση και χαμηλα του φυλλου,τωρα προσπαθουμε να ρολαρουμε το φυλλο μας αφου πρωτα κλεινουμε αριστερα και δεξια πλευρα του φυλλου προς τα μεσα,.τοποθετουμε κολλητα στην κατσαρολα μας τα ντολμαδακι,μεχρι να τελειωσουμε τα φυλλα.
Βραζουμε 2 κουπες νερο και τις αδειαζουμε στην κατσαρολα ,ριχνουμε και το λεμονι και λίγο ελαιολαδο.Αλατοπιπερωνουμε και σκεπαζουμε με ενα πιατακι για να μην μας χαλασουν το σχημα τους τα ντολαμαδακια μας,κλεινουμε και με το καπακι και χαμηλωνουμε την φωτια και τα αφηνουμε να βραζουν για 35 με 40 λεπτα!!!καλη επιτυχια!

Συνταγή από 
Konstantina Lioumpa