Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015

Παγωτό σοκολάτας με σπόρους νηστίσιμο !!



Υλικά:
Για 6 μερίδες

1 2/3 κούπας γάλα ξηρών καρπών (αμυγδάλου, φουντουκιού) ή σόγιας
1/4 κούπας chia σπόρους
2 κουτ. σούπα σκόνη κακάο
3 κουτ. σούπας μέλι ή σιρόπι αγαύης ή σιρόπι σφενδάμου
1 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
30 γρ. σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο, λιωμένη
4 χουρμάδες
 

Προετοιμασία:



Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά εκτός από τους χουρμάδες. Προσθέτουμε τους χουρμάδες, κομμένους στη μέση, και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 8-10 ώρες. (Θα παρατηρήσετε ότι το μείγμα θα γίνει αρκετά παχύρρευστο).
Χτυπάμε το μείγμα στο μπλέντερ για περίπου ένα λεπτό, μέχρι να έχουμε μια σχετικά λεία κρέμα. 
 
Αδειάζουμε στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να σταθεροποιηθεί πλήρως.
Σερβίρουμε με φλούδες σοκολάτας και cacao nibs.
 
Συνταγή  Aggeliki Kalaboka-οι κουζινίστας