Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Τυράκι σπιτικό τέλειο !!!!


Τωρα που ξερω να φτιαχνω και καλο τυρι......................Δεν φοβαμαι τιποτα!!
Υλικά 
10 κιλα γαλα φρεσκο(κατσικισιο και προβειο
5 γραμ.υγρή τυρομαγιά
χοντρό αλάτι
Εκτέλεση
Βράζουμε το γάλα για να παστεριωθεί και μετά το αφήνουμε να κρυώσει περίπου να φτάσει στους 35 βαθμούς.
Διαλύομε την υγρή τυρομαγιά σε 1 κουταλιά τις σούπας νερό την ρίχνουμε μέσα στο γάλα και ανακατεύομαι πολύ καλά.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και περιμένουμε να πήξει περίπου 1 ώρα .
Οταν πήξει κόβουμε με μία κουτάλα και ρίχνουμε μέσα σε μία τσαντίλα [τουλπάνι ] το τυρί .
Δένουμε σφιχτά και το κρεμάμε ψιλά να στραγγισει καλά μέχρι και την άλλη μέρα.
Την επομένη μέρα το τυρί μας είναι έτοιμο .



Το κόβουμε σε χοντρές φέτες το πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ημέρες .Μετά τις δύο ημέρες το βάζουμε το τυρί σε άλμη και το διατηρούμε .Φανταστικό !!!
ΑΛΜΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΗΝ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ:
Για κάλε λίτρο νερού, υπολόγισε 75γρ. χοντρό αλάτι. Ανακάτεψε καλά ώσπου να δεις το αλάτι να λιώνει στο νερό και η άλμη σου είναι έτοιμη.
Κόψε τη φέτα σε… δόσεις, και τοποθέτησε προσεκτικά σε μεγάλο δοχείο. Άδειασε από πάνω την άλμη να σκεπάσει το τυρί τελείως. Κλείσε το δοχείο καλά και φύλαξε ΠΑΝΤΑ στο ψυγείο.

Συνταγή από
Μαρια Μαρδα οι κουζινίστας