Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015

Μπουγάτσα Σμυρνέικη τις στιγμής & πεντανόστιμη !!!



Yλικά1 πακέτο φύλλο κρούστας
λίγο καλαμποκέλαιο για το ταψί
250 γρ φρέσκο βούτυρο για να περιχύσουμε το φύλλο (έβαλα lurpak)
5 αυγά
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
2 βανίλιες
1 ποτήρι του νερού γάλα
1/2 ποτήρι κρέμα γάλακτος
κανέλα και άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα


Εκτέλεση 
Αλείφουμε το ταψί μας (ν 28) με καλαμποκέλαιο και προσθέτουμε ένα ένα τα φύλλα αφού τα έχουμε ζαρώσει (όπως στην πατσαβουρόπιτα).
 Σ ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο (μέχρι να κάψει) και περιχύνουμε τα φύλλα.
 Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει το φύλλο και να γίνει τραγανό.

 Σ ενα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το γάλα και την κρέμα γάλακτος.
Βγάζουμε απ το φούρνο το ταψί και μ ένα πιρούνι σπάμε τα φύλλα.
 Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών και κουνάμε το ταψί για να πάει το μείγμα παντού.
 Ψήνουμε για άλλα 20 με 25 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.Καλή επιτυχία!!!
Από Sofia Paulou