Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015

Πολίτικο καϊμάκι η γνήσια συνταγή !!! (Kaymaklı Dondurma)!


Υλικά
1 λίτρο γάλα πλήρες λιπαρών 
2 κ.γ σαλέπι
1 κ.γ νισεστέ
1 κ.γ μαστίχα
1 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
200 ml. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση 

Βάζουμε τη μαστίχα για 15 λεπτά στο ψυγείο και μετά τη χτυπάμε με 2 κ.σ ζάχαρη για να γίνει σκόνη. Βάζουμε το σαλέπι, το νισεστέ και τη μαστίχα σε ένα μπολ μαζί με 2 κ.σ ζάχαρη. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε 1 φλ. γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να διαλυθούν τα στερεά και να γίνει ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα και τη ζάχαρη σε μία μικρή κατσαρόλα και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας για να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφαιρούμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτουμε το ζεστό γάλα λίγο λίγο μέσα στο μείγμα με τη μαστίχα, πάντα ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και επαναφέρουμε στη κατσαρόλα. Βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 20 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη για να έρθει το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζουμε σε ένα μεταλλικό δοχείο και τοποθετούμε στη κατάψυξη. Μετα από μία ώρα αφαιρούμε από τη κατάψυξη και χτυπάμε με το μίξερ. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, άλλες τρεις φορές. Παγώνουμε τουλάχιστον για 12 ώρες πριν σερβίρουμε. Γαρνίσουμε με γλυκό βύσσινο.

Συνταγή απο Χριστίνα Σιδέρη και οι Κουζινίστας