Σάββατο, 1 Αυγούστου 2015

Τούρτα πανεύκολη & πεντανόστιμη !!!!


Παντεσπάνι

5 αυγά
,1 και 1/2 κούπα τσαγιού  αλεύρι που φουσκώνει,
1 1/2 κούπα τσαγιού  ζάχαρη,
2 βανίλιας,
1/2κγ μπέκιν πάουντερ
,1/2κγ σόδα.
300γρ σιρόπι από γλυκό του κουταλιού κεράσι για ράντισμα του παντεσπάνι.
 20 μπισκότα πτι μπερ τριμμένα με το χέρι
1000 γρ φυτική σαντιγί
 4 κσ ζάχαρη άχνη,
2κσ σοκολάτα ρόφημα,
2κσ κακάο


Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ με την ζάχαρη να γίνουν αφρός μετά το κακάο την βανίλια το μπέκιν και σιγά σιγά το αλεύρι αφού το έχουμε κοσκινίσει για να μην ξεφουσκώσει το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά.
Πάντα το παντεσπάνι το φτιάχνουμε από την προηγουμένη μέρα
Παίρνουμε το σιρόπι και το ζεσταίνουμε για να λιώσει και να ραντίσουμε το παντεσπάνι.
Σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα και τα ρίχνουμε ανάμεσα στην τούρτα.
Φτιάχνουμε την σαντιγί με την βανίλια και την ζάχαρη να στέκεται καλά,την χωρίζουμε στα 3 στο ένα λευκή,στο άλλο  ρίχνουμε την σοκολάτα και στο άλλο το κακάο.
Παίρνουμε το παντεσπάνι το χωρίζουμε σε 3 πάτους.
Παίρνουμε 1 χάρτινο δίσκο και βάζουμε τον πρώτο πάτο.ραντίζουμε με σιρόπι μετά σαντιγί λευκή και μπισκότα.2 πάτο ραντίζουμε σαντιγί σοκολάτα μπισκότο τρίτο πάτο ραντίζουμε και καλύπτουμε με σαντιγί σοκολάτα όλη την τούρτα.παίρνουμε την σαντιγί κακάο την βάζουμε σε κόρνε και γαρνίρομαι την τούρτα και είναι έτοιμη.την βάζουμε να παγώσει και καλή μας όρεξη.

Συνταγή από Tasia Michailidou -Οι Κουζινίστας