Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015

Ατομικές πουτίγκες σοκολάτας με φράουλα και σος σοκολάτας!

  • 150 γρ. βούτυρο + λίγο ακόμα για να αλείψουμε τα φορμάκια
  • 3/4 φλ. ζάχαρη άχνη 
  • 100 γρ. λιωμένη κουβερτούρα, που έχει κρυώσει 
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/4 φλ. κακάο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 φλ. γάλα
  • 8 φράουλες ολόκληρες, που έχουμε αφαιρέσει τα κοτσάνια

Για τη σος 

  • 50 γρ. βούτυρο, σε κομματάκια
  • 125 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ μαρμελάδα φράουλα 
  • 1 κ.γ εσάνς βανίλιας

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Αλείφουμε με λειωμένο βούτυρο οκτώ ατομικά φορμάκια των 250 ml και καλύπτουμε τους πάτους με ένα στρογγυλό κομμάτι λαδόχαρτο. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη,  μέχρι να γίνουν ένα κρεμμώδες μείγμα. Προσθέτουμε τη λειωμένη κουβερτούρα και χτυπάμε καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο και τη σόδα και ρίχνουμε στο μείγμα της σοκολάτας. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατώνουμε πολύ καλά. Γεμίζουμε μέχρι τη μέση τα φορμάκια, βάζουμε από μία φράουλα στο κέντρο και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, το οποίο έχουμε αλείψει με βούτυρο (την επιφάνεια που είναι προς το μείγμα). Αραδιάζουμε τα φορμάκια σε ένα ταψί και το γεμίζουμε με νερό που θα φτάνει τη μέση από τα φορμάκια. Ψήνουμε για 35 - 40 λεπτά. Ελέγχουμε τις πουτίγκες αν έχουν ψηθεί με τη γνωστή μέθοδο με το  καλαμάκι από σουβλάκι. Το βυθίζουμε στη μέση και αν βγει καθαρό έχουν ψηθεί.


Για τη σος Ανακατεύουμε σε μία μικρή κατσαρόλα το βούτυρο, τη κρέμα γάλακτος, τη κουβερτούρα, τη μαρμελάδα και τη βανίλια. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο, η μαρμελάδα και η κουβερτούρα.


Περιχύνουμε τις πουτίγκες με τη σος και σερβίρουμε.

Σημείωση: Μπορούμε να συνοδέψουμε τις πουτίγκες με παγωτό κρέμα ή φράουλα. Ταιριάζει περίφημα.
 Συνταγή από Χριστίνα Σιδέρη --Οι Κουζινίστας