Σάββατο, 15 Αυγούστου 2015

Σπιτικό παγωτό καραμέλα!!!


Σπιτικό παγωτό καραμέλα!!!
Το έφτιαξα και ξετρελλάθηκα!!!
Αν καραμελώσετε και ρίξετε μέσα ξηρούς καρπούς, (όπως έκανα εγώ),η γεύση του είναι ίδια με το γνωστό παγωτό
carte d'or !!!




ΥΛΙΚΑ
1 φυτική σαντιγί ( την πράσινη 500γρ)παγωμένη από το ψυγείο
1/2 κουτί γάλα εβαπορέ (200 γρ)παγωμένο από το ψυγείο
1 βανίλια
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα καραμελωμένα (dulce de leche)σε θερμ.δωμ.
σοκολάτα λιωμένη ή Μερέντα (προαιρετικά)
καραμελωμένα ξηροκάρπια

ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΞΗΡΟΚΑΡΠΙΑ
150 γρ.αμύγδαλα ή καρύδια ψιλοκομμένα
100 γρ.ζάχαρη



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Πρώτα απ'όλα φτιάχνω την καραμέλα.
Στρώνω σ'ένα ταψάκι λαδόκολα.
Σ'ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνω 1 κουταλάκι ζάχαρη και περιμένω να λιώσει.
Μόλις λιώσει συνεχίζω την ίδια διαδικασία προσθέτοντας κάθε φορά που λιώνει η ζάχαρη από 1 κουταλάκι,ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να πάρει το χρώμα καραμέλας.
Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω αμέσως τα ξηροκάρπια ανακατεύοντας να πάει παντού η καραμέλα.
Την αδειάζω μέσα στο ταψάκι με τη λαδόκολα και την αφήνω να κρυώσει.
-Χτυπάω την κρέμα να γίνει σαντιγί,προσθέτω και το εβαπορέ και χτυπάω λίγο ακόμα.
Μόλις φουσκώσει καλά το μίγμα ρίχνω τη βανίλια και το 1 καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα.
Σπάω τα καραμελωμένα ξηροκάρπια σε κομματάκια και τα προσθέτω κι αυτά.
Στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσω για την κατάψυξη βάζω εναλλάξ μία στρώση μίγμα παγωτού και από πάνω κουταλιές από το 2 καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα,πραλίνα αν θέλετε ή σοκολάτα λιωμένη και ξανά μίγμα παγωτού,μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
Εγώ από πάνω έριξα σιρόπι καραμέλας!!!
Βάζω το παγωτό κατάψυξη για 6 ώρες.
Πριν το σερβίρω το αφήνω σε θερμ.δωμ.για 15 λεπτά όπως όλα τα παγωτά άλλωστε!!!

Συνταγή από 
Οι Λιχουδιές της Σόφης--Η συνταγή είναι της φίλης Kira Gavova και είναι υπέροχη!!!