Κυριακή, 30 Αυγούστου 2015

Μυρμηγκάτο σιροπιαστό με επικάλυψη σοκολάτας !!!!





Υλικά για το κέικ:

 6 αυγά 
,1 κούπα ζάχαρη 
,2 1/2 κούπες αλεύρι,
 1 φακ. Μπεικιν ,
 2 βανίλιες , 
125 γρ ( μισό Βιτάμ) μαργαρίνη,
 1/2 κούπα τρούφα σοκολάτας.
Σιρόπι:
 3 κούπα τσαγιού ζάχαρη ,
 3 κούπα τσαγιού  νερό και ξύσμα πορτοκαλιού. 
Επικάλυψη : 
7 κ σ ζάχαρη ,
 125 γρ μαργαρίνη ,
 2 κ σ κορν φλάουρ 
,4 κ σ κακάο ,
1 ποτήρι νερό ,
1/2 ποτήρι γάλα

 Εκτέλεση:
 Χτυπάω ζάχαρη και Βιτάμ και Μέτα ρίχνω και τα υπόλοιπα υλικά.
 Ψήνω στους 180.
 Μόλις κρυώσει το κέικ το σιροπιάζω ( αφήνω περίπου 8 λεπτά απ το σημείο βρασμού) με ζεστό σιρόπι
.Για να φτιάξω την επικάλυψη, βγάζω σε κατσαρολάκι την μαργαρίνη να ζεσταθεί και αφού έχω ανακατέψει σε ένα μπολ τα υπόλοιπα  υλικά ,τα ρίχνω κι αυτά στο κατσαρολακι και ανακατεύω μέχρι να πήξει το μείγμα.Τέλειο γλυκό.