Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015

Κακκαβιά !!

  • 1 κιλό ψάρια παχιά (μπορεί να είναι κι ανάμεικτα: μπακαλιάρος, κοκκινόψαρο, μπαρμπουνάκια, φαγκρί)
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 1 μάτσο σέλινο
  • 6 μεγάλα καρότα κομμένα μπαστουνάκια
  • 6 κολοκύθια μέγάλα κομμένα σε μπαστουνάκια
  • 10 πατάτες μεγάλες
  • ΑλάτιΠιπέρι
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι, ο χυμός  

Ρίχνουμε στο πάτο μιας μεγάλης κατσαρόλας, το ελαιόλαδο. Βάζουμε μία στρώση κρεμμύδια. Πάνω από τα κρεμμύδια απλώνουμε τα σέλινα. Πάνω από τα σέλινα στρώνουμε τα καρότα. Ρίχνουμε νερό τόσο ώστε να φαίνεται. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Μετά βάζουμε μια στρώση κολοκύθια. Συνεχίζουμε το βράσιμο και συμπληρώνουμε νερό τόσο ώστε να φαίνεται. 10 λεπτά αργότερα προσθέτουμε τις πατάτες που έχουμε ξεφλουδίσει και κόψει στα τέσσερα.Συμπληρώνουμε νερό μέχρι να φαίνεται και συνεχίζουμε το βράσιμο.Σε 5 λεπτά δοκιμάζουμε τις πατάτες με ένα πιρούνι. Αν έχουν αρχίσει να μαλακώνουν ρίχνουμε το αλάτι. Στο μεταξύ έχουμε καθαρίσει και αλατίσει τα ψάρια. Τοποθετούμε τα ψάρια πάνω στις πατάτες και προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να φτάσει μέχρι τα ψάρια. Σκεπάζουμε ώστε το ψάρι να ψηθεί με τον ατμό από τα λαχανικά. Έχουμε το νου μας, ωστόσο, να προσθέτουμε νερό όταν αυτό εξατμίζεται. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το είδος των ψαριών που έχουμε επιλέξει. Γι’ αυτό δεν ξεχνάμε κάθε τόσο να τσεκάρουμε το ψάρι μας και το νερό, αν χρειάζεται συμπλήρωμα. Όταν μαγειρευτούν ρίχνουμε το λεμόνι. Σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε πάνω στο μάτι για να ξεκουραστεί.

Συνταγή από Χριστίνα Σιδέρη --Οι Κουζινίστας