Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Ζελέ γιαούρτι με φρούτα: ένα δροσερό και ελαφρύ γλυκό για το καλοκαίρι!!


Υλικά (για 4-6 άτομα):

300 γρ. φράουλες ή βατόμουρα κομμένα στα δύο
50 γρ. ακτινίδια κομμένα στα δύο
200 γρ. κεράσια, καθαρισμένα και κομμένα στα δύο
1 κιλό γιαούρτι
125 γρ. ζάχαρη άχνη
25 γρ. ζελατίνα σε σκόνη
120 ml ζεστό νερό

Εκτέλεση:

Στο μπολ του μίξερ χτυπάτε το γιαούρτι, προσθέτετε τη ζάχαρη και τα φρούτα, εκτός από τα κεράσια. Διαλύετε τη ζελατίνα στο ζεστό νερό και την ανακατεύετε καλά με το μείγμα.
Στη συνέχεια προσθέτετε στο μείγμα τα κεράσια και το βάζετε σε μια φόρμα για κέικ.
Αφήνετε το γλυκό να πήξει στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Μπορείτε να το μοιράσετε και σε ατομικά μπολ. Διακοσμείτε, αν θέλετε, με φρέσκες φράουλες.




Συνταγή από
Ναντίνα Ρεγγινιώτη