Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Μωσαϊκό με γλάσο μαύρης σοκολάτας.


Υλικά για το μωσαϊκό.
200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη,
1 ζαχαρούχο γάλα,
100γρ. μαργαρίνη,
4 κουτ. της σούπας κακάο,
100γρ. καρύδια χοντροκομμένα,
1 πακέτο μπισκότα βουτύρου (περίπου 200γρ.),
100γρ. μύρτιλλα (ραμπερι)
και λίγο λικέρ προαιρετικά (περίπου 20γρ.).



Υλικά για την γκαναζ σοκολάτας.200γρ. κουβερτούρα σοκολάτας, 200γρ. κρέμα γάλακτος και μια κουτάλια του γλυκού μέλι.

Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παρασκευή Μωσαϊκού.Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά το ζαχαρούχο γάλα, τη μαργαρίνη, τη σοκολάτα, και το κακάο.Αφού λιώσουν καλά τα υλικά, αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό. Στη συνέχεια σπάμε μέσα στο μείγμα τα μπισκότα με το χέρι, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς χοντροκομμένους,τα μύρτιλλα και ραντίζουμε με το λικέρ. Ανακατεύουμε πολύ καλά για να πάνε παντού τα υλικά.Παίρνουμε μια στρογγυλή διασπώμενη φόρμα, πάνω στην οποία στρώνουμε να αντικολλητικό χαρτί. Τοποθετούμε πάνω το μείγμα, το ισιώνουμε με μια μαρίζ και στη συνέχεια το τοποθετούμε για 2 ώρες στο ψυγείο η 1 ώρα στην κατάψυξη αν θέλουμε να παγώσει πιο γρήγορα.
Παρασκευή Γκανάζ.
Σε ένα κατσαρολακι λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά την κρέμα γάλακτος με τη σοκολάτα ( κομμένη η σοκολάτα σε μικρά κομματάκια ). Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το μέλι. (Την Γκάναζ την ετοιμάζουμε 2 ώρες μετα την παρασκευη του μωσαικού
 Συναρμολογιση Μωσαϊκού
.Βγάζουμε το μωσαϊκό από το ψυγείο. Το βγάζουμε από τη φόρμα που το έχουμε βάλει ( με τη βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιου) και το τοποθετούμε πάνω σε ένα ταψί στο οποιο προηγουμένως εχουμε στρωσει ένα αντικολλητικό χαρτί και μια σχαρα.Επειτα περυχινουμε το μωσαϊκό με τη Γκανάζ και στη συνέχεια το ξαναβαζουμε στο ψυγείο για μιση άωρα η στην κατάψυξη για λιγοτερη.Μετά από μισή ώρα το βγάζουμε από το ψυγείο και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα.Το γλυκό το συντηρούμε στο ψυγείο μας.
Viki Stog