Τρίτη, 4 Αυγούστου 2015

Τυροπιτάκια σαλιγκαράκια υπέροχη η γεύση τους !!!!

Υλικά
1,5 φλυτζ γάλα
μισό φλυτζ σπορέλαιο
2 αυγά
1 κσ ζάχαρη
1 κγ αλάτι
5,5 φλυτζ αλεύρι
1,5 κ γ μαγιά.
βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων










Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά , μέχρι να έχουμε μια μαλακή και απαλή ζύμη.
Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 6 μπαλάκια.
Παίρνουμε τα 3 μπαλάκια και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε μικρό φύλλο, μεγέθους λίγο μεγαλύτερο από το πιατάκι του γλυκού.
Το κάθε φύλλο το αλείφουμε με βούτυρο το οποίο το έχουμε λιάσει ελαφρά.
Βάζουμε το ένα φύλλο πάνω στο άλλο.
Ανοίγουμε και τα τρία φύλλα μαζί...όσο μπορούμε να γίνουν ένα τετράγωνο.Αλείφουμε και το τελευταίο με βούτυρο και κλείνουμε όπως δείχνω στη φωτογραφία.
το τυλίγουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε σε ένα τάπερ.
Το ίδιο κάνουμε και με τα άλλα τρία μπαλάκια.
Βάζουμε το τάπερ στο ψυγείο για 1 ώρα.



Ανοίγουμε το φύλλο παραλληλόγραμμο ,με πάχος μισού δαχτύλου.Με τη ροδέλα της πίτσας κόβουμε ροδέλες, από τη μακριά  μεριά του φύλλου.
Τυλίγουμε την κάθε ροδέλα και το τέλος το φέρνουμε από πάνω.
Πατάμε με το χέρι μας ...να πλατύνει λίγο και βάζουμε τη γέμιση της αρεσκείας μας.
Κλείνουμε προσεχτικά και τοποθετούμε στο ταψί με το κλείσιμο από κάτω.
Ανάβουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς 

Δεν περιμένουμε να κάψει και βάζουμε το ταψί μας.
Τα τυροπιτάκια μας είναι έτοιμα αφού ροδίσουν.
καλή σας όρεξη!!!!


Συνταγή από 
Myrto Aggelou--Οι Κουζινίστας