Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015

Κέικ βουτύρου δίχρωμο με μερέντα !!


Ένα καταπληκτικό,μοσχοβολιστό κέικ βουτύρου δίχρωμο!!!
Μαλακό και ''γεμάτο'' σε γεύση και άρωμα,με τέλεια υφή σκέτη απόλαυση!!!

ΥΛΙΚΑ

500γρ.αλευρι για ολες τις χρησεις
250 γρ.φρεσκο αγελαδινο βουτυρο σε θερμ.δωμ.
2 κουπες ζαχαρη
1 κουπα γαλα
4 αυγα
ξυσμα 1 πορτοκαλιου
1 πρεζα αλατι
1 φακελακι μπεικιν
2 βανιλιες
2 κ.σ σοκολατα ροφημα σκονη
1 κ.σ κακαο σκονη
200 γρ.μερεντα για το γέμισμα






ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-Χτυπαω το βούτυρο με τη ζαχαρη να αφρατεψει καλα και να γινει κρεμα.-Προσθετω 1-1 τα αυγα,βανιλιες,ξυσμα,χαμηλωνω την ταχυτητα του μιξερ και ριχνω εναλλαξ το γαλα με το αλευρι που το εχω κοσκινισει με το μπεικιν.-Σε ενα μπολ ριχνω το 1/3 του μιγματος,προσθετω τη σοκολατα ροφημα σκονη και το κακαο και λιγο γαλατακι εξτρα να αραιωσει και ανακατευω καλα.-Σε φορμα βουτυρωμενη αδειαζω εναλλαξ κουταλιες απο το λευκο μιγμα με το σοκολατενιο.Πριν την τελευταια στρωση ριχνω και μερικες κουταλιες μερεντα.-Ψηνω στους 180 πανω κατω για 45-50 λεπτα.Περιμένω να γίνει χλιαρό και ξεφορμάρω!!!
Το γλασο από πάνω που βλέπετε είναι λιωμένη βανίλια(γλυκό υποβρύχιο) και λιωμένη Μερέντα!!!

Συνταγή από  Οι Λιχουδιές της Σόφης