Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Υπέροχο κανταιφάκι σιροπιαστό!!!







ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 16-18 κομμάτια
500 γρ. φύλλο για κανταΐφι σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα αμύγδαλα και καρύδια ψιλοκομμένα
1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη
2 κ.σ ζάχαρη
½ κ,γ τριμμένο γαρύφαλλο
1 κ.γ τριμμένη κανέλλα
1 κούπα φρέσκο βούτυρο λιωμένο
Για το σιρόπι
5 κούπες νερό
5 κούπες ζάχαρη
3 κ.σ μέλι
2 ξυλάκια κανέλλα
4-5 καρφάκια γαρύφαλλο
2 βανίλιες
χυμό 1/2 λεμονιού



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύω σε ένα μπολ τα καρύδια,αμύγδαλα,κανελα,γαρίφαλο,φρυγανιά και ζάχαρηΤυλίγω με γέμιση καταιφάκια όχι πολύ σφιχτά.Ανακατεύω το λάδι με τη φυτίνη.Βάζω τα καταιφια σε λαδωμένο ταψάκι 30 εκ περίπου το ένα δίπλα στο άλλο.Αλείφω πολύ καλά με το βούτυρο.(όλη την κούπα!).Σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και ψήνω στους 180 για 25 λεπτά,βγάζω το αλουμινόχαρτο και ψήνω άλλα 20 λεπτά,να πάρουν ωραίο χρωματάκι.Βράζω όλα τα υλικά για το σιρόπι εκτός από το μέλι και τη βανίλια 10 λεπτά να γίνει ελαφρά παχύρευστο σιρόπι.Προσθέτω και το μέλι,τη βανίλια και ρίχνω το καυτό σιρόπι στα καυτά καταιφάκια.
Άν θέλουμε τα καταιφάκια μας νηστίσιμα,αντικαθιστούμε το φρέσκο βούτυρο με 1/2 κούπα σπορέλαιο και 1/2 κούπα φυτίνη!