Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015

Αλμυρές κρέπες με ντομάτα - πιπεριά και καπνιστή γαλοπούλα.


Υλικά για τις κρέπες.

250γρ αλεύρι,
 500γρ. γάλα,
 4 αυγά, αλάτι,
 1 πρέζα ζάχαρη ,
1 έως 2 βανιλινη ,
 50γρ. βούτυρο

Υλικά για γέμιση.

450γρ. γκούντα τριμμένη,
 2 με 3 μέτριες ντομάτες,
 3 χρωματιστές πιπεριές,
400 γρ. καπνιστή γαλοπούλα,
70 γρ. παρμεζάνα,
 πιπέρι μαύρο και κόκκινο.

Παρασκευή κρέπες.

Λιώνουμε το βούτυρο.
Σε ένα βαθύ μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι κάνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο και ρίχνουμε το γάλα, το λιωμένο βούτυρο , το αλάτι, την ζάχαρη, την βανιλίνη και τέλος τα αυγά.
Ανακατεύουμε το μείγμα με ένα σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Πρέπει να γίνει ένα λείο και ομοιογενές μείγμα.
Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο να ξεκουραστεί 1 έως 2 ώρες.
Βουτυρώνετε μια κρεπιέρα η ένα τηγάνι το βάζετε στη φωτιά να ζεσταθεί και με μια κουτάλα ρίχνετε λίγο από το μείγμα αφού πρώτα το έχετε ξανά ανακατέψει.
Αν δεν έχετε κρεπιέρα γυρίζετε το σκεύος ολόγυρα ώστε ο χυλός να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια και να γίνει η κρέπα στρογγυλή και με το ίδιο πάχος.
Περιμένετε να ψηθεί από την μια πλευρά και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας την γυρίζετε και από την άλλη.
Γέμιση κρέπες.
Παίρνουμε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει ένα αντικολιτικό χαρτί και τοποθετούμε μια μια τις κρέπες σε σχήμα ρολό αφού πρώτα τις έχουμε γεμίσει με τη γέμιση ( γκούντα ,ντομάτα, πιπεριά, γαλοπούλα ).
Βάζουμε πάνω από τις κρέπες την παρμεζάνα και τα δυό πιπέρια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου , στις αντιστάσεις για 15 με 20 λεπτά ανάλογα με τη δύναμη του φούρνου.
Το σερβίρουμε με δροσερή σαλάτα.

Συνταγή Viki Stog΄-Οι Κουζινίστας