Κυριακή, 16 Αυγούστου 2015

Κοτόπουλο στο τηγάνι άλα Αμέρικα .


 Υλικά
1 κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
2 ποτήρια νερού γεμάτα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές σούπας γλυκιά πάπρικα
2  ποτήρια του νερού γάλα φρέσκο
Αλάτι-πιπέρι
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνι

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μία σακούλα το αλεύρι το αλάτι το πιπέρι και την πάπρικα και τα αναμιγνύουμε καλά.
Εντωμεταξύ έχουμε βάλει τα κομμάτια του κοτόπουλου μέσα στο γάλα να μαριναριστούν πάνω από μία ώρα πριν αποφασίσουμε να τα μαγειρέψουμε. [τηγανίσουμε ]
Ρίχνουμε μερικά κομμάτια από το κοτόπουλο μέσα στην σακούλα και κουνάμε καλά .
Κάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα και τα αφήνουμε  να περιμένουν σε μία πιατέλα μέχρι να ζεσταίνουμε το λάδι .
Μόλις το λάδι ζεσταθεί καλά βάζουμε τα κομμάτια στο τηγάνι και τηγανίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία στην αρχή κι αργότερα σε πιο δυνατή μέχρι να ροδίσουν.
Τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας να φύγει το περιττό λάδι και σερβίρουμε ...!
Αν τα θέλουμε με πιο πολύ κρούστα λίγο πριν τα βάλουμε στο τηγάνι τα ξαναρίχνομαι μέσα στο μείγμα αλεύρι πάπρικα κτλ τα τινάζουμε καλά και τηγανίζουμε ,αν και η μία φορά είναι αρκετή . 

.