Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2015

Πουτίγκα με βύσσινο γλυκό!

  • 500 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 800 ml γάλα
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 2-3 κόκκοι μαστίχα
  • 1 κ.σ αμύγδαλα
  • 1 κ.σ κουκουνάρι
  • 2 κ.σ βούτυρο 
  • 2-3 κ.σ γλυκό βύσσινο

Χτυπάμε στο γουδί τη μαστίχα με 3 κ.σ ζάχαρη, μέχρι να γίνει σκόνη.
Ζεσταίνουμε το γάλα και ρίχνουμε τη ζάχαρη.
 Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. προσθέτουμε τη μαστίχα, συνεχίζουμε το ανακάτεμα και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
 Καβουρδίζουμε ελαφρά τα αμύγδαλα και το κουκουνάρι στο βούτυρο μέχρι να σκουρήνουν, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και συνεχίζουμε το καβούρδισμά για 5-6 λεπτά.
 Ρίχνουμε το γάλα, μειώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει πολύ καλά. Βάζουμε το μείγμα μας σε φόρμα και πατάμε καλά για να μην αφήσουμε κενά στα τοιχώματα. Αφήνουμε για 10 περίπου λεπτά και μετά αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Λίγο πριν το σερβίρουμε το περιχύνουμε με το γλυκό κουταλιού.

Συνταγή από Χριστίνα Σιδέρη --Οι Κουζινίστας