Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Γεμιστές πιπεριές Φλωρίνης στην κατσαρόλα !! Ολη η νοστιμιά στο πιάτο μας !!!

Υλικά
  • 12 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης
  • 3 κ.σ γεμάτες ρύζι Καρολίνα
  • 3 κ.σ γεμάτες ξινό τραχανά
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 μέτρια πράσσα ψιλοκομμένα
  • 2-3 κολοκυθάκια τριμμένα
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
  • 70 ml ελαιόλαδο + 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι - πιπέρι
Πλένουμε πολύ καλά τις πιπεριές και κόβουμε τα κοτσάνια.
 Κόβουμε τα καπάκια μέχρι τη μέση και αφαιρούμε τα σπόρια.
Πλένουμε το εσωτερικό από τις πιπεριές και τις αφήνουμε στην άκρη να στραγγίξουν.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τα υλικά της γέμισης και τα 70 ml ελαιόλαδο.
Γεμίζουμε τις πιπεριές και τις αραδειάζουμε σε μία μεγάλη και φαρδιά κατσαρόλα.
 Αν περισσέψει γέμιση, την προσθέτουμε στη κατσαρόλα στα κενά από τις πιπεριές.
Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και μερικές πατάτες.
 Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι και 500 ml νερό.
 Καλύπτουμε με ένα πιάτο έτσι ώστε να κρατάει τις πιπεριές στη θέση τους.
Βάζουμε τη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει μία βράση και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε τη κατσαρόλα.
 Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 45-50 λεπτά, ελέγχοντας τα υγρά και προσθέτοντας λίγο ζεστό νερό εφόσον χρειάζεται.
 Κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη κατσαρόλα πάνω στο μάτι. Μετά από 15 λεπτά σερβίρουμε.

Συνταγή από Χριστίνα Σιδέρη Στο καιρό του μνημονίου, η πενία συνταγές μαγειρικής κατεργάζεται--Οι Κουζινιστας