Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Τραχανόπιτα ανοιχτή Φ α ν τ α σ τ ι κ ή !!









ΥΛΙΚΑ
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2½ φλυτζάνια γάλα φρέσκο
½ φλιτζάνι τραχανά
350 gr. φέτα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
5 αυγά
Ελαιόλαδο
Φρεσκοττριμμένο πιπέρι
Αλάτι ανάλογα πόσο αλμυρή θα είναι η φέτα που θα βάλουμε


EKTΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπώλ ρίχνουμε τα 4 αυγά, το βούτυρο λιωμένο σε χλιαρή θερμοκρασία, το γάλα και 3 κουταλιές ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.Προσθέτουμε τον τραχανά, την φέτα χοντροτριμμένη, λίγο αλάτι, προσεκτικά γιατί το τυρί είναι αλμυρό και πιπέρι.Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.Λαδώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα .Τέλος χτυπάμε ένα αυγό με λίγο γάλα και περιχύνουμε την πίτα και ψήνουμε στους 200 °C για 50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και απολαμβάνουμε!!! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Σημείωση
Γίνετε και με γλυκό και με ξινό τραχανά η ίδια συνταγή 

Συνταγή  Γιαγια Μαιρη εν δραση--Christine Yiovanoudi--Οι Κουζινίστας