Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2015

Κάπ κέικς υγιεινά!!


 Υλικά
120γρ. αλεύρι
35γρ. κακάο
200γρ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. μπέικιν
1/4 κ.γ. σόδα
1 αυγό
95γρ. γάλα
90γρ. ζεστό νερό με 1κ.γ. καφέ
1,5 κ.σ. αραβοσιτέλαιο
1 βανίλα σε σκόνη(ή 1.κ.γ. εσάνς βανίλιας)


Εκτέλεση 
Ανάβουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
Τοποθετούμε χάρτινες θήκες σε ένα ταψάκι για μάφιν..
Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ τα στερεά υλικά (αλεύρι, κακάο, ζάχαρη, μπέικιν, σόδα, βανίλια αν είναι σε σκόνη).
 Σε ένα άλλο μπωλ ανακατεύουμε το γάλα, το αυγό, το νερό με τον καφέ, το αραβοσιτέλαιο(και τη βανίλια αν είναι σε υγρή μορφή).
 Ρίχνουμε τα υγρά στα στερεά. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα ,το μοιράζεται σε 12 θήκες,ακριβώς είναι το μείγμα για 12 καπ κεις.

Συνταγή από Vasia Vasia--Οι Κουζινίστας