Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2015

Καρπούζι γλυκό, χωρίς ασβέστη.!!


την φλούδα από ένα χοντρόφλουδο καρπούζι..
 καθαρίζουμε καλά το σκληρό πράσινο και κρατάμε το άσπρο μέρος της με λίγο απ το κόκκινο για πιο όμορφο χρώμα, αν δεν αφήσουμε κόκκινο το γλυκό μας θα γίνει κίτρινο-χρυσαφί(εμένα μου αρέσει να έχει και κόκκινο).. 
Aφού κόψουμε σε κομμάτια(μπορούμε να το κόψουμε σε ρομβοειδή κομματάκια ή σε μπαστουνάκια, το αφήνουμε όλη την νύχτα σε νερό με τον χυμό από 2-3 λεμόνια στο ψυγείο..
Tην άλλη μέρα ελέγχουμε αν έχει σκληρύνει αρκετά, το ξεπλένουμε καλά και το σουρώνουμε ή το απλώνουμε σε καθαρό πανί να στεγνώσει λίγο.. 
Βάζουμε στην κατσαρόλα την ζάχαρη με το νερό(ένα κιλό καρπούζι, ένα κιλό ζάχαρη, 2 ποτήρια νερό, 2 κουταλιές γλυκόζη) να βράσει μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και ρίχνουμε μέσα το καρπούζι. 
Δεν χρειάζεται ξάφρισμα.. 
Βράζουμε μέχρι να δέσει.. χρειάζεται περίπου μία ώρα και κάτι βράσιμο.. παρακολουθούμε και λίγο πριν κλείσουμε το μάτι ρίχνουμε και τον χυμό ενός μικρού λεμονιού(στο κιλό). 
Για άρωμα βάζουμε ότι μας αρέσει..βανίλια ή κανέλα ή αρμπαρόριζα ή βασιλικό..Συνταγή από
Βάσω Μανούκα-