Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015

Τηγανίτες Ηπείρου !!! Τραγανές αφράτες μπαλίτσες !!

Υλικά
250γρ αλεύρι 
1 αυγό 
1/2 ποτήρι νερού γάλα   
 1 φακελάκι μαγιά
 λίγο αλάτι
λάδι για τηγάνι 

Εκτέλεση  
χλιαρένουμε ελαφρώς το γάλα η το νερό [μην κάψει ] και δυαλύουμε την μαγιά .
Βάζουμε σε μπόλ τα υλικά τα υπόλοιπα προσθέτουμε και την μαγιά την διαλυμένη και ανακατεύουμε πολύ καλά .
Αφήνουμε το μείγμα περίπου μισή ώρα να φουσκώσει και με ένα κουτάλι παίρνουμε ζύμη και τηγανίζουμε σε μπόλικο καφτό λάδι προτιμήστε καλαμποκέλαιο που είναι πιο ελαφρύ '
Να βουτάτε το κουτάλι σε νερό κάθε φορά να πέφτει εύκολα το μείγμα .
Βγάζουμε σε πολύ λίγα λεπτά τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και μετά πιατέλα πασπαλίζοντας ανάλογα με την όρεξή μας ,η μέλι κανέλα η τυρί !!! Καλή όρεξη !!!

Συνταγή από Ρούλα Ματζίρη ==Οι Κουζινίστας