Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015

Tortilla [ομελέτα] Ισπανική. Φανταστική γεύση !!!





Εύκολη ομελέτα πολύ νόστιμη που αν την δοκιμάσετε θα την φτιάχνετε συνέχεια !!!

Υλικά
Μερίδες 2
Υλικά
5 αυγά
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο καρέ ψιλό
3 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε τις πατάτες .
Τηγανίζουμε για 10 λεπτά μόνο να μαλακώσουν.
Στα 5 λεπτά τηγανίσματος προσθέτουμε και το κρεμμύδι μαζί προσέχοντας να μην ξεροψηθούν απλά να μαλακώσουν,
Με τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε σε ένα πιάτο
Σε βαθύ μπολ σπάμε και χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα .προσθέτουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια αλάτι και πιπέρι ανακατεύοντας ελαφρώς.
Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι 3 κουταλιές λάδι σε μέτρια φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα των αυγών και περιμένουμε να δέσει το μείγμα και να ροδίσει ελαφρά ανασηκώνοντας λίγο την κάτω πλευρά,
Καλύπτουμε το τηγάνι με ένα πιάτο και αναποδογυρίζουμε την ομελέτα την ξαναβάζουμε στο τηγάνι με την άψητη πλευρά προς τα κάτω να ψηθεί η τορτίγια.Σερβίρουμε κόβοντάς την στα δύο η σαν πίτσα
     ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ