Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Κώκ γλυκό σε ταψί !!





Υλικά για παντεσπάνι:
1 κούπα ζάχαρη,
 1 κούπα αλεύρι,
 5 αυγά, 
2 βανίλιες ,
2 κ σ νερό, 
1 φακ.μπεικιν.





 ΚΡΕΜΑ: 
2 1/2 λίτρα γάλα,
 1 1/4 κούπα κορν φλάουρ,
 3 κούπες ζάχαρη,
 5 κρόκους
 2-3 βανίλιες. 

ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:
200 γρ κουβερτούρα και 200 γρ εβαπορέ αδιάλυτο. 



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω στο μίξερ τα υλικά για το παντεσπάνι και αδειάζω το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί ( 40 x 35 
Ψήνω στους 175 για περ 15 λεπτά
Μόλις κρυώσει, φτιάχνω την κρέμα.
Ρίχνω όλα τα υλικά σε κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να πήξει
.Ρίχνω την κρέμα ζεστή στο κρύο παντεσπάνι.μόλις κρυώσει η κρέμα λιώνω την σοκολάτα με το εβαπορέ σε Μπεν Μαρί και την απλώνω πάνω της.
Την συνταγή είδα από το : μαγειρεύοντας με την Αλεξάνδρα.
 Έγινα τέλειο και το παντεσπάνι πολύ αφράτο.

 Συνταγή από F for Food -Oι Κουζινίστας