Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015

Σπάρτακ,λαχταριστό & σοκολατένιο!


Υλικά

 100γρ βούτυρο ,
2κ σ μέλι ,
200 γρ ζάχαρη 
2αυγα
1και  1/2κουτ γλυκού σόδα 
400 γραμ, αλεύρι 
4 κουτ.σούπας κακάο
1 κουτ.γλυκού μπέκιν  
Κρέμα 
500 γραμ.μασκαρπόνε
600 κρέμα γάλακτος
200 γραμ. ζάχαρη
2 βανίλιες 
2 σοκολάτες κουβερτούρα 



Εκτέλεση

Βάζουμε στο μπεν Μαρί μέχρι να λιώσει ζάχαρη προσθέτουμε 2αυγα ,κ 1,5 κ γ σόδα κ ανακατεύουμε συνέχεια γίνετε ενας αφρός 
Βγάζουμε από το Μπεν Μαρί κ προσθέτουμε 400 γρ αλεύρι ,4κουτ σούπας  κακάο ,κ 1 κουτ γλυκού μπέικιν κάνουμε τη ζύμη  
Η ζύμη δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι
Χωρίζουμε τη ζύμη  εγώ έκανα 5 φύλλα ανοίγουμε φύλλο σε λαδόκολλα  το ταψί μου 25*35 αν θέλετε μπορείτε και  σε ποιο μικρό
Ψήνουμε 180 βαθμούς για 7-8 'όχι παραπάνω να μην παραψηθεί
Τελειώνουμε τη διαδικασία κάνουμε τη κρέμα   με 500 γρ μασκαρπόνε ,600 γρ κρέμα γάλακτος ,200 γρ ζάχαρη ,2 βανίλιες όλα μαζί χτυπάμε στο μίξερ γίνετε ενα άσπρο μείγμα οπότε ξεκινάμε ενα φύλλο από πάνω κρέμα μέχρι τέλος στο τελευταίο δεν βάζουμε κρέμα η αφήνουμε έτσι η σοκολάτα λιωμένη κουβερτούρα σε μπεν Μαρι.

 Συνταγή  Martha Nei-Οι Κουζινίστας


 Μαγειρική και Συνταγές