Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2015

Κοτόπουλο φιλέτο με γλυκόξινη σάλτσα και αρωματικό ρύζι.

Υλικά
 2 μεγάλα στήθη κοτόπουλου σε φετακια όσο ένα δάχτυλο, 
2 χρωματιστές πιπεριές
 1 ξερό κρεμμυδι σε φετακια,
 2 καρότα σε μπαστουνάκια, 
4 ροδέλες ανανά κονσέρβας σε κομμάτια. 
2 κουταλιές σούπας σόγια σως
4 κουταλιές σούπας κέτσαπ
4 κουταλιές σούπας  μπαλσάμικο ξίδι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κοτόπουλο σε σησαμέλαιο ή σπορέλαιο για 3 λεπτά (να πάρει λίγο χρώμα)
Βγάζουμε και φυλάμε στην άκρη. 
Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα λαχανικά, ρίχνουμε την  σογια σως, την κέτσαπ και το μπαλσαμικο και το μισό σιρόπι από το ανανά. 
Αλάτι, πιπέρι και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν (όχι πολύ). 
Τέλος προσθέτουμε το κοτόπουλο και τον ανανά , βράζουμε για 3 λεπτά (όχι περισσότερο) και αποσύρουμε από την εστία για να μην σκληρύνει. 

Συνταγή από Μάρτσια Μπαστού οι κουζινίστας