Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2015

πίτα πατάτας τραγανή απ έξω μαλακή από μέσα !!!



Πολλές άλλες παραλλαγές μπορούν να γίνουν σε αυτό το κέικ, μπορείτε να προσθέσετε χτυπημένο αυγό, τυρί, κάποια κομμάτια  μπέικον, καπνιστό τυρί,  ή λαχανικά που έχουν απομείνει μαγειρεμένα ή ό, τι άλλο σας αρέσει. Είναι νόστιμο με οποιονδήποτε τρόπο.
Υλικά για 4 μερίδες
4 πατάτες μέτριες πρός μεγάλες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι



Οδηγίες
Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε αξεφλούδιστες για περίπου 15 λεπτά να δοκιμάσετε να τρυπιούνται οχι μαλακές όμως.προσθέστε λίγο αλάτι στο νερό που βράζει.
Αφαιρέστε από το νερό το καυτό με προσοχή και αφήστε τες να κρυώσουν.
Αφαιρέστε τις φλούδες και τρίψτε τες στον τρίφτη με τις μεγάλες τρύπες.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλης επιφάνειας τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτα περίπουμέχρι να μαλακώσει.
Προσθέστε και τις τριμμένες πατατες μέχρι και ανακατέψτε με το κρεμμύδι ,αλάτι,και πιπέρι.
Πιέστε πρός τα κάτω τις πατάτες με μία σπάτουλα και ψήστε για περίπου 5 λεπτάμέχρι να δείτε ανασηκώνοντας με προσοχή λίγο στην άκρη ότι έχουν ροδίσει.
Γυρίστε την πίτα αναστρέφοντας το σε ένα μεγάλο πιάτο.
Σπρώξτε απαλά πάνω  στο τηγάνι για να μαγειρφτούν κι από την άλλη πλευρά πάρα πολύ.
 Συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 5 έως 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή. 
  Σερβίρετε κόβοντάς την  σε φέτες.

Μαγειρική και Συνταγές