Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Απίθανο γλυκάκι με Σιροπιαστό παντεσπάνι ινδικής καρύδας & κρέμας !!



Υλικά
1,5 κούπα ινδοκαρυδο,
1,5 κούπα φαρίνα,
1 κγ μπεικιν,
2\3 κούπας βούτυρο,
1κουπα Ζάχαρης,
3 αυγά χωρισμένα,
2\3 κούτας γάλα,
ξύσμα πορτοκάλι.
Για την κρέμα:
 1,5 λίτρο γάλα,
6 κσ κορνφλάουρ,
5κσ σιμιγδάλι ψιλό,
3 κρόκους,
1 ποτήρι ζάχαρη,
βανίλια 
Για την επικάλυψη  
γκαρνί κ ινδοκαρυδο.
Για το σιρόπι:
1,5 κούπα νερό 
1,5 ζάχαρη,
2 κσ βούτυρο,
ξύσμα λεμονιών.
Εκτέλεση 
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη,ρίχνουμε τους κρόκους,χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα ξεχωριστά.προσθέτουμε στο μείγμα κρόκων όλα τα υπόλοιπα υλικά κ τέλος τη μαρέγκα με μια μαρίζ καλύτερα.ψήνουμε στους 180 περίπου μισή ώρα.σιροπιάζομαι το κρύο γλυκό με το ζεστό σιρόπι.Για την κρέμα βράζουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να δέσει η κρέμα.Την στρώνουμε επάνω από το κέικ αφού κρυώσει και τέλος προσθέτουμε την σαντιγι- γκαρνί
Γαρνίρουμε με κερασάκια  και ινδοκάρυδο .

Γκόλφω Νικολάου-Διαμαντης Φυδανάκης

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ