Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2015

Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια


Υλικά:


Φάβα 150 gr
Ένα καρότο
Ένα μέτριο κρεμμύδι
Αλάτι & πιπέρι

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:
Ένα μέτριο κρεμμύδι
Ελαιόλαδο
Ξύδι βαλσαμικό 10 κ.σ
Ζάχαρη 1 κ.σ
ΜΕΘΟΔΟΣ:
1. Βράστε τη φάβα μαζί με το κρεμμύδι και το καρότο σε περίπου 400 ml νερό σε μέτρια φωτιά.
Ξαφρίστε ανα διαστήματα και περιμένετε μέχρι το μείγμα να γίνει περίπου σαν πουρές
2. Αδειάστε το μείγμα σε ένα μπλέντερ, αλατοπιπερώστε και πολτοποιήστε το
Η φάβα είναι έτοιμη
4. Τεμαχίστε το κρεμμύδι στο επιθυμητό μέγεθος
5. Ραντίστε ενα τηγάνι με το ελαιόλαδο και τσιγαρίστε το κρεμμύδι σε
μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθεί
6. Προσθέστε τη ζάχαρη και αφήστε το να καραμελώσει
7. Τέλος προσθέστε το ξύδι, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε μέχρι να μειωθούν τα υγρά
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
συνταγή από http://cookingrhythms.com-Οι Κουζινίστας