Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Καλαμπόκι ψητό στον φούρνο με μυρωδικά η σκέτο!

  Είναι τόσο εύκολα με αυτόν τον τρόπο !! Δεν χρειάζεται να ασχοληθείτε . Απλά τα βάζουμε στο φούρνο και αφήστε τον να κάνει τη δουλειά του. Μετά από 40με 50  λεπτά το μόνο που έχεις είναι το τέλειο ψημένο καλαμπόκι.

Μπορείτε να το σερβίρετε όπως είναι με απλά λίγο αλάτι και  βούτυρο,
Και στις δύο περιπτώσεις είναι απλά εκπληκτικό!

 Γιά 8 μερίδες
    8 φρέσκα καλαμπόκια με τις φλούδες
    1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι, προαιρετικά
    1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
    1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί
    2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​ψιλοκομμένο μαϊντανό
    αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι


Οδηγίες

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 250 βαθμούς
    Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε το αλάτι,  το πιπέρι,και την ελάχιστη ποσότητα σκόρδου κι αν το θέλετε και το τσίλι
  Τοποθετήστε τα καλαμπόκια με τον φλοιό τους απευθείας πάνω στη σχάρα του φούρνου. Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 40-50  λεπτά.
 Αφαιρέστε τις φλούδες. Αλείφουμε κάθε καλαμπόκι με βούτυρο.
Προσθέτουμε και το μείγμα αλάτι τυρί μαϊντανό από πάνω καθώς και τα υπόλοιπα υλικά .Σερβίρετε αμέσως.

Μαγειρική και Συνταγές