Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015

Ντολμαδάκια γιαλαντζί με αμπελόφυλλα.


Υλικά
250 γρ. αμπελόφυλλα
250 γρ. ρύζι Καρολίνα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι τριμμένο
χυμό από 1 1/2 λεμόνι
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κούπα ελαιόλαδο
2 κούπες βραστό νερό
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε τα αμπελόφυλλα και τα ζεματάμε για λίγα λεπτά σε βραστό νερό. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Ρίχνουμε τα υλικά σε ένα μπολ, (φρέσκα κρεμμυδάκια, κρεμμύδι, μαϊντανό, άνηθο, δυόσμο, ρύζι, αλάτι, πιπέρι, 1/2 λάδι), και τα ζυμώνουμε. Βάζουμε λίγο από το μείγμα σε κάθε αμπελόφυλλο και τυλίγουμε μακρόστενα ντολμαδάκια.
Καλύπτουμε τον πάτο της κατσαρόλας μας με λίγα αμπελόφυλλα και τοποθετούμε τα ντολμαδάκια το ένα δίπλα στο άλλο σε σειρές.χωρίς κενά μεταξύ τους. Προσθέτουμε το νερό, το υπόλοιπο λάδι και τον χυμό λεμονιού, καλύπτουμε με ένα πιάτο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγοβράζουμε.