Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015

Γκουλιάρα απο την Νιγρίτα Σερρών


 Υλικά
  • 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό πλήρες λιπαρών
  • 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 350 γρ. φέτα λειωμένη με το πιρούνι
  • 4 αυγά 
  • βούτυρο για το ταψί + 50 γρ. βούτυρο σε μικρά κομματάκια 
  • 50 ml νερό
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι, το νερό και προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, τη φέτα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά για να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Βουτυρώνουμε, πολύ καλά ένα μεγάλο πυρέξ (πρέπει να είναι λεπτή η στρώση του μείγματος για να γίνει τραγανή η Γκουλιάρα) και απλώνουμε το μείγμα. Ισιώνουμε την επιφάνεια και σκορπάμε τα κυβάκια βούτυρου. Ψήνουμε για 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στο κάτω ράφι για το μισό χρόνο και τον υπόλοιπο στο μεσαίο. Η πίτα μας πρέπει να είναι ξεροψημένη και τραγανή.

Συνταγή από  Στο καιρό του μνημονίου, η πενία συνταγές μαγειρικής κατεργάζετα