Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2015

Κέικ Ζέβρα !!









Ετοιμάζουμε βάση των οδηγιών 1 κέικ  όπως αναγράφετε στην συσκευασία Φαρίνα Γιώτης αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
Κρατάμε το μισό  σκέτο  και το άλλο μισό  ρίχνουμε 3-4 κουταλιές σούπας σκόνη κακάο και ανακατεύουμε καλά στο μίξερ για 2 λεπτα,να το δούμε να γίνει  ένα με το μείγμα.





Οδηγίες
 Παίρνουμε μία φόρμα τσέρκι στρογγυλή  και στρώνουμε  χαρτί ψησίματος ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ  για να μην χυθεί το γλυκό μας,,το περνάμε με βούτυρο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 240 βαθμούς.


Τώρα για να γίνει το σχέδιο ρίχνουμε στην μέση  του ταψιού μείγμα  με μία βαθειά κουτάλα π.χ τις σούπας .το ένα πάνω στο άλλο, μία κουτάλα  από το άσπρο ,μία κουτάλα από το καφέ μέχρι να τελειώσουν τα μείγματα
Με μία οδοντογλυφίδα τέλος τραβάμε ακτινωτές γραμμές επιφανειακές όχι σε βάθος  όπως βλέπετε στις φωτογραφίες.ΠΡΟΣΟΧΗ
Δεν το κουνάμε το ταψί πέρα δώθε, το σχέδιο θα το δείτε να γίνετε από μόνο του .Το ψήνουμε περίπου 50 λεπτά χαμηλώνοντας τον φούρνο στους 180 βαθμούς κι όταν κρυώσει το κόβουμε .Καλή επιτυχία
  

Συνταγή και φωτογραφίες από  Gogo Samiou
Για Περισότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ  Μαγειρική και Συνταγές