Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Γλυκό του κουταλιού κεράσι.






Διάβασα πολλές συνταγές και έκανα αυτό που μου φάνηκε πιο εύκολο.

Υλικά
1,5 κιλό κεράσια 
1.5   κιλό ζάχαρη
1/2 ποτήρι νερού νερό
2 φύλλα αρμπαρόριζα 
λίγο χυμό από λεμόνι
1 βανίλια 



Εκτέλεση
Πλένουμε  και βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια [διαλέγουμε τα κεράσια να μην είναι μαλακά πολύ ]
Βάζουμε σε κατσαρόλα ζάχαρη κεράσια  το νερό και την αμπαρόριζα να βράσουν σε δυνατή φωτιά .
Μόλις οι φουσκάλες ανεβούν ψηλά σβήνουμε την φωτιά και το αφήνουμε π.χ όλη την νύχτα .
Την επόμενη μερα βγάζουμε προσεχτικά τα κεράσια και βράζουμε μόνο του το σιρόπι μέχρι να δέσει .
Λίγο πρίν το τέλος ρίχνουμε τα κεράσια και μία βανίλια και λίγο χυμό λεμονιού .
Αν θέλουμε το κεράσι να παραμείνει σφιχτό πολύ σαν το αγοραστό πρέπει να το βάλουμε σε ασβεστόνερο .
Με την συγκεκριμένη δοσολογία γίνονται 2 βαζάκια και το τρώμε η σκέτο , η πάνω σε παγωτό η με γιαούρτι !